Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Οι ομιλίες του Ξ. Ζολώτα

Η ομιλίες του Έλληνα οικονομολόγου Ξενοφώντα Ζολώτα και μετέπειτα πρωθυπουργού της Ελλάδας μπροστά σε ξένο κοινό. Οι ομιλίες αυτές είναι περιβόητες για το γεγονός ότι μιλώντας στα αγγλικά ή στα γαλλικά χρησιμοποίησε μόνο ελληνικές λέξεις, εάν εξαιρέσουμε βέβαια τις προθέσεις, τα άρθρα κ.λ.π. Δείχνουν εκτός των άλλων και την επίδραση που έχει ασκήσει η ελληνική γλώσσα στις περισσότερες γνωστές γλώσσες ανά τον κόσμο.

Παρουσιάσεις Α.Ο.Δ.Ε.

Οικονομικά και κοινωνικά ζήτηματα στην ελληνική και ξένη μουσική

Η ερευνητική εργασία των μαθητών της Α' τάξης του ΓΕ.Λ. Δοξάτου, η οποία υλοποιήθηκε κατά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2011-2012.
   Πολύ ενδιαφέρουσα εργασία με πρωτότυπο θέμα. Οι μαθητές του τμήματος στην πλειοψηφία τους ευχαριστήθηκαν τη διαδικασία, καθώς αυτή περιελάμβανε και την ακρόαση αρκετών τραγουδιών. Εκτός των άλλων, είδαν με διαφορετικό μάτι αρκετά τραγούδια και ήρθαν σε επαφή με ακούσματα που ίσως και να τους ήταν άγνωστα μέχρι τη στιγμή εκείνη.

Σημειώσεις Α.Ο.Θ. ΙΙ - ΕΠΑ.Λ.

Σημειώσεις Α.Ο.Δ.Ε.

Σημειώσεις του μαθήματος "Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, καθώς και Προτάσεις Σωστού-Λάθους, Πολλαπλής Επιλογής από τα θέματα προηγουμένων ετών ανά κεφάλαιο.
   Για να δείτε τις σημειώσεις αυτές, πατήστε εδώ.

Ασκήσεις Α.Ο.Θ.

Στο σύνδεσμο αυτό υπάρχουν οι ασκήσεις του μαθήματος "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας" με τις οποίες δουλεύω με τους μαθητές κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς. Σε αυτό το φάκελο θα βρείτε ασκήσεις κάθε κεφαλαίου ξεχωριστά, ασκήσεις που δίνονται για την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων (για τα κεφάλαια 1 και 2) και τέλος οι ασκήσεις με τις οποίες ασχολούμαστε κατά την περίοδο της τελικής επανάληψης. Επίσης, υπάρχουν οι απαντήσεις των επαναληπτικών ασκήσεων και η μεθοδολογία για τη λύση τους.