Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δαπανηρές καταστροφές

   Εξαιτίας κυρίως καιρικών καταστροφών, το ύψος των ασφαλισμένων ζημιών το 2012 υπερέβη τα 77 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την την τρίτη πιο δαπανηρή χρονιά από το 1970, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα από την Swiss Re, μια μεγάλη εταιρεία αντασφάλισης. Ο τυφώνας Sandy, που έπληξε την ανατολική ακτή της Αμερικής τον περασμένο Οκτώβριο, στοίχισε 35 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν όσο ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011, αλλά το μισό σε σχέση με τον τυφώνα Κατρίνα, την πιο δαπανηρή καταστροφή μέχρι σήμερα. 
   Οι ασφαλισμένες απώλειες από ανθρωπογενείς καταστροφές ανήλθαν σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τη μερική βύθιση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, πυρκαγιές σε υπεράκτιες εξέδρες γεώτρησης στη Νιγηρία και τη Βόρεια Θάλασσα και μια έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου της Βενεζουέλας. Εάν συμπεριληφθούν οι οικονομικές απώλειες, το συνολικό κόστος των καταστροφών το 2012 ανήλθαν σε 186 δισεκατομμύρια δολάρια, με 70 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για τον τυφώνα Sandy. Αν και η Βόρεια Αμερική έφερε τις μεγαλύτερες απώλειες σε όρους δολαρίου, η Ασία υπέστη τις περισσότερες απώλειες. Από τους 14.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές την προηγούμενη χρονιά, οι περισσότεροι από τους μισούς ήταν στην Ασία.
Το πρωτότυπο άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα του The Economist.

Θέματα προηγουμένων ετών

   Μια και πλησιάζει η περίοδος των εξετάσεων και οι περισσότεροι μαθητές βρίσκονται στο στάδιο της επανάληψης, σας δίνω στον σύνδεσμο αυτό τα θέματα εξετάσεων προηγουμένων ετών των μαθημάτων Α.Ο.Θ. και Α.Ο.Δ.Ε. για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕ.Λ., για τα ΕΠΑ.Λ., τα Τ.Ε.Ε., αλλά και της Τέταρτης Δέσμης.
   Απολαύστε τα!!!
  Ο σύνδεσμος ανανεώθηκε στις 30 Μαρτίου 2013. Προστέθηκε ένα αρχείο με τις λύσεις των ασκήσεων των θεμάτων προηγουμένων ετών για το μάθημα Α.Ο.Θ. των ημερησίων γενικών λυκείων.