Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο πληθωρισμός τον μήνα Μάρτιο 2013

   Ανακοινώθηκε σήμερα 09/04/2013 το δελτίο τύπου από την Ελληνική Στατιστική Αρχή σε σχέση με την εξέλιξη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για το μήνα Μάρτιο 2013. Οι τιμές τον Μάρτιο 2013 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 μειώθηκαν κατά 0,2%, έναντι 1,7% αύξησης των τιμών του Μαρτίου 2012 έναντι του Μαρτίου 2011. Αυτό οφείλεται κυρίως διότι αυτό το χρονικό διάστημα μειώθηκαν οι τιμές των τηλεφωνικών υπηρεσιών, οι τιμές των φαρμάκων και ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών, των διαρκών αγαθών και των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων, παρόλο ότι αυξήθηκαν στο ίδιο διάστημα οι τιμές στα τσιγάρα, στο πετρέλαιο και τον ηλεκτρισμό και στην ένδυση και υπόδηση.
   Αντίθετα, οι τιμές τον μήνα Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 2,5%, έναντι αύξησης 2,8% που είχε παρατηρηθεί τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των τιμών στην ένδυση και υπόδηση, αλλά και των διαρκών αγαθών και των υπηρεσιών, εφόσον οι τιμές επανήλθαν στα αρχικά επίπεδα μετά τη λήξη των χειμερινών εκπτώσεων. 
   Ολόκληρο το δελτίο τύπου μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.