Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κάντε το όπως η Βρετανία

H παγκόσμια κυριαρχία του όμορφου παιχνιδιού

Η Ποδοσφαιρική Ένωση της Αγγλίας (FA) γιορτάζει τα 150 χρόνια από την εποχή που «οι κανόνες του παιχνιδιού» συμφωνήθηκαν από μια δωδεκάδα από λέσχες και σχολεία στην ταβέρνα "Freemasons" στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 1863. Από τότε το παιχνίδι έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, έχει γίνει το πιο δημοφιλές άθλημα, με πάνω από 250 παίκτες, από διεθνείς σούπερ σταρ μέχρι παιδιά. Από τότε που οι «κανόνες» θεσπίστηκαν, 209 χώρες και περιοχές έχουν σχηματίσει εθνικές ενώσεις. Ωστόσο, ένα σημείο κορεσμού εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1990. Έκτοτε μόνο οι νεοσυσταθείσες χώρες του Ανατολικού Τιμόρ και του Νότιου Σουδάν έχουν προσθέσει ενώσεις. Η Ομοσπονδία της Γροιλανδίας ελπίζει ότι τα τεχνητά γήπεδά της θα της επιτρέψουν να γίνει μέλος της FIFA (Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικών Ενώσεων, που ιδρύθηκε το 1904) στο εγγύς μέλλον.
Το ποδόσφαιρο παραμένει μια εμμονή στα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αυτός ο ενθουσιασμός δεν έχει τόσο αποτυπωθεί στα αποτελέσματα στη διεθνή σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες. Η Αγγλία οδηγεί το δρόμο σε σχέση με τον αριθμό των συλλόγων, με περισσότερους από 42.000 που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ποδοσφαιρικής Ένωσης, πάνω από 10.000 περισσότερους από τη χώρα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, τη Βραζιλία. Η Σκωτία έχει τρεις φορές περισσότερα εγγεγραμμένα ποδοσφαιρικά κλαμπ από την Κίνα. Περίπου 26.000 από συλλόγους του κόσμου έχουν τουλάχιστον μία ομάδα γυναικών.

Το αυθεντικό άρθρο, όπως και δύο διαδραστικά διαγράμματα, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του "The Economist".