Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το Παγκόσμιο Α.Ε.Π.

O ρυθμός της παγκόσμιας ανάπτυξης αυξήθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013, μόλις το τρίτο τρίμηνο επιτάχυνσης μέσα σε τρία χρόνια. Ενισχυμένη από την αύξηση της παραγωγής στον πλούσιο κόσμο, η παγκόσμια παραγωγή ήταν κατά 2,4% υψηλότερη σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Αλλά ο κόσμος εξαρτάται επικίνδυνα από την Κίνα, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται αυτή την περίοδο. Από τις αρχές του 2010, μόνη της έχει συνεισφέρει με πάνω από το ένα τρίτο της παγκόσμια ανάπτυξης, με ένα άλλο 40% να προέρχεται από τον υπόλοιπο αναπτυσσόμενο κόσμο. Κάτω από το βάρος του χρέους από την οικονομική κρίση, η ανάπτυξη των πλούσιων χωρών έχει αρτηριοσκληρωθεί. Χωρίς την Αμερική, ο πλούσιος κόσμος έχει παράσχει μόνο το 10% της παγκόσμιας ανάπτυξης από το 2010, ενώ η Αμερική έχει συνεισφέρει ένα άλλο 12,5%.
Το άρθρο προέρχεται από την ιστοσελίδα του The Economist και μπορείτε να το βρείτε στο σύνδεσμο αυτό.

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος "Πολιτική Παιδεία"

Στάλθηκαν σήμερα 20/09/2013 στα σχολεία οι οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος "Πολιτική Παιδεία". Το βιβλίο για το μάθημα «Πολιτική Παιδεία» (Οικονομία-Πολιτικοί Θεσμοί & Αρχές Δικαίου και Κοινωνιολογία) αποτελεί σύνθεση μερών τριών ήδη υπαρχόντων βιβλίων (Αρχές Οικονομίας, Πολιτική και Δίκαιο, Κοινωνιολογία), γι’ αυτό και διακρίνεται σε τρία μέρη: Α΄ Μέρος: Οικονομία, Β΄ Μέρος: Πολιτικοί Θεσμοί και Αρχές Δικαίου, Γ΄ Μέρος: Κοινωνιολογία. 

Α΄ ΜΕΡΟΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Από το βιβλίο «Αρχές Οικονομίας», Α΄ τάξης Λυκείου
Β΄ ΜΕΡΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ: Από το βιβλίο «Πολιτική και                         Δίκαιο», Β΄ τάξης Λυκείου.
Γ΄ ΜΕΡΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ: Από το βιβλίο «Κοινωνιολογία», Γ΄ τάξης Λυκείου.

Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες πατώντας εδώ.