Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Στατιστικά στοιχεία Ο.Α.Ε.Δ.

Στα 609.249 άτομα φτάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,75% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 91.594, αυξημένες κατά 1,03% από τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο και μειωμένες κατά 9,78% συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2009.

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφτασαν τις 31.241, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 77.850 -αντανακλώντας κυρίως το τέλος της τουριστικής περιόδου- και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 26.805.

Οικονομικές σπουδές και επαγγέλματα διαπιστώσεις και προοπτικές

του Παντελή Τέντε


Εισαγωγή: Η οικονομική δραστηριότητα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του ανθρώπου. Ιστορικά η παραγωγή προϊόντων καθόρισε την επιβίωση των ανθρώπινων κοινωνιών. Ο τρόπος δε με τον οποίο οργανώθηκε η παραγωγή καθόρισε επίσης και τη μορφή που πήραν οι κοινωνίες στη διάρκεια των χρόνων.

Η οικονομική επιστήμη υπάρχει ως ξεχωριστή επιστήμη από τα μέσα του 18ου αιώνα με το θεμελιώδες έργο ο πλούτος των εθνών του Adam smith. Αυτός όμως που αποκατέστησε την οικονομική επιστήμη ως μια κανονική επιστήμη, που την αποτελούσαν καθιερωμένες αλήθειες που άντεχαν στο χρόνο ήταν ο J. S. Mill.

Σε περισσότερα από 200 χρόνια οικονομικής σκέψης η οικονομική επιστήμη έχει παρουσιάσει ,λαμπρές ιδέες για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του ανθρώπου στις σύγχρονες κοινωνίες. Με το πέρασμα των χρόνων η επιστήμη αυτή έχει οδηγηθεί σε πολλές εξειδικεύσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, στη προσπάθειά της να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα της καθημερινής ζωής.......

Πηγή : ΕΟΕΔΕ

Επαγγελματική μονογραφία : ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

του Γιώργου Τζήρου, Καθηγητή Οικονομικών, Pierce College - Μέλους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Α. Ορισμός:
Οικονομολόγος θεωρείται γενικά ο απόφοιτος Οικονομικής Σχολής, οικονομικής ή διοικητικής κατεύθυνσης. Ο οικονομολόγος επεξεργάζεται, αναλύει και μελετά οικονομικά φαινόμενα, μεγέθη, τάσεις και δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας με τη χρήση μαθηματικών, στατιστικών και οικονομετρικών μεθόδων και τεχνικών......

Πηγή : ΕΟΕΔΕ