Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οικονομικές σπουδές και επαγγέλματα διαπιστώσεις και προοπτικές

του Παντελή Τέντε


Εισαγωγή: Η οικονομική δραστηριότητα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του ανθρώπου. Ιστορικά η παραγωγή προϊόντων καθόρισε την επιβίωση των ανθρώπινων κοινωνιών. Ο τρόπος δε με τον οποίο οργανώθηκε η παραγωγή καθόρισε επίσης και τη μορφή που πήραν οι κοινωνίες στη διάρκεια των χρόνων.

Η οικονομική επιστήμη υπάρχει ως ξεχωριστή επιστήμη από τα μέσα του 18ου αιώνα με το θεμελιώδες έργο ο πλούτος των εθνών του Adam smith. Αυτός όμως που αποκατέστησε την οικονομική επιστήμη ως μια κανονική επιστήμη, που την αποτελούσαν καθιερωμένες αλήθειες που άντεχαν στο χρόνο ήταν ο J. S. Mill.

Σε περισσότερα από 200 χρόνια οικονομικής σκέψης η οικονομική επιστήμη έχει παρουσιάσει ,λαμπρές ιδέες για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων του ανθρώπου στις σύγχρονες κοινωνίες. Με το πέρασμα των χρόνων η επιστήμη αυτή έχει οδηγηθεί σε πολλές εξειδικεύσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, στη προσπάθειά της να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα της καθημερινής ζωής.......

Πηγή : ΕΟΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου