Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η ώρα της Γης


   Ας μην ξεχάσουμε σήμερα, φίλοι μου, ότι είναι η Ώρα της Γης. Απόψε, από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 σβήνουμε όλοι τα φώτα και τις συσκευές μας, ως μία ελάχιστη ενέργεια κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των κλιματικών αλλαγών.
    Βέβαια, το σύνθημα φέτος είναι : "Φέτος δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο για μια καλύτερη ζωή". Αν θέλετε να μάθετε τι σημαίνει αυτό, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Βαθμολογώντας τα ναρκωτικά

Φάρμακα που προκαλούν τις περισσότερες βλάβες

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν ότι ορισμένα φάρμακα είναι χειρότερα από ό,τι κάποια άλλα: η ηρωίνη πιθανώς θεωρείται ότι είναι πιο επικίνδυνη από τη μαριχουάνα, για παράδειγμα. Επειδή οι ​​κυβερνήσεις διαμορφώνουν ποινικές και κοινωνικές πολιτικές με βάση την ταξινόμηση των βλαβών, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Lancet την 1η Νοεμβρίου κάνει μία ενδιαφέρουσα ανάγνωση. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή David Nutt, έναν πρώην επικεφαλής σύμβουλο ναρκωτικών για τη βρετανική κυβέρνηση, ζήτησε από εμπειρογνώμονες στη βλαπτικότητα των ναρκωτικών να κατατάξουν 20 ναρκωτικά (νόμιμα και παράνομα) με βάση 16 μέτρα βλαπτικότητας για τον χρήστη και την ευρύτερη κοινωνία, όπως η ζημιά για την υγεία, η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, το οικονομικό κόστος και η εγκληματικότητα. Το αλκοόλ είναι το πιο επιβλαβές ναρκωτικό στη Βρετανία, με βαθμολογία 72 στα 100, πολύ πιο επιζήμιο από την ηρωίνη (55) ή το κρακ (54). Είναι το πιο επιβλαβές για τους άλλους με μεγάλη διαφορά, και βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω από την ηρωίνη, το κρακ και τη μεθαμφεταμίνη για τη βλάβη στο άτομο.  


Ολόκληρο το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του The Economist.