Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Πώς «διαβάζουμε» τη γλώσσα του σώματος στον εργασιακό χώρο

Χριστίνα Δαμουλιανού

   «Η σημασία της γλώσσας του σώματος στο μάνατζμεντ δεν έχει εκτιμηθεί όπως θα έπρεπε», διατείνεται ο ένας εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου με τίτλο «Πώς να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος» - που μπορεί μεν να έχει γραφτεί καιρό τώρα για την ενημέρωση των μάνατζερ στη Βρετανία, ωστόσο η αποκωδικοποίηση της αυθόρμητης - και όχι μόνο - αυτής «γλώσσας» είναι χρήσιμη για τον καθένα. Επισημαίνεται λοιπόν ότι, πολύ συχνά, τους λόγους μιας επιτυχίας είτε και μιας αποτυχίας των μάνατζερ θα πρέπει να τους αναζητούμε και στον κρυφό κόσμο της μη λεκτικής επικοινωνίας. Και η πολύτιμη συμβουλή τους - ευρέως εφαρμόσιμη προφανώς - είναι: Όταν θέλετε να ζητήσετε αύξηση, προαγωγή, να κερδίσετε μιαν υπόθεση είτε να στείλετε σε κάποιον το σωστό μήνυμα, πάντα να θυμάστε ότι η δύναμη δεν βρίσκεται στο περιεχόμενο, αλλά στο «πακέτο».

Ολόκληρο το άρθρο βρίσκεται στην ιστοσελίδα : news.kathimerini.gr

Πόλεμος για το στραγγιστό γιαούρτι

Στα δικαστήρια του Λονδίνου η διένεξη της ΦΑΓΕ με τον αμερικανικό όμιλο, τα προϊόντα του οποίου φέρουν την εμπορική επωνυμία Chobani

    Ένας ιδιότυπος «πόλεμος της Αγγλίας» διεξάγεται τους τελευταίους μήνες στο Λονδίνο. Σε κορυφαίο δικαστήριο της αγγλικής πρωτεύουσας αντιπαρατίθενται δύο μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας. Πρόκειται για τον ελληνικό όμιλο της ΦΑΓΕ των αδελφών Φιλίππου με εντυπωσιακή σταδιοδρομία στις διεθνείς αγορές και τον αμερικανικό όμιλο του - με ρίζες - Hamdi Ulukaya, του οποίου τα προϊόντα φέρουν την εμπορική επωνυμία Chobani.

Πτώση στα επιτόκια των προθεσμιακών

Χαμηλότερες οι αποδόσεις στις μεγαλύτερης διάρκειας καταθέσεις

    Σε συνεχείς προς τα κάτω αναπροσαρμογές των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις προχωρούν οι τράπεζες τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο της εκλογίκευσης του κόστους άντλησης ρευστότητας από το αποταμιευτικό κοινό, μετά τη διαμόρφωσή του σε ιστορικά υψηλά την περυσινή χρονιά. Τα πιστωτικά ιδρύματα από τη μία πλευρά καταργούν προνομιακά ως προς τα επιτόκια και τους λοιπούς όρους διάθεσης προγράμματα και από την άλλη περικόπτουν τις αποδόσεις που προσφέρουν μέσω των ενεργών καταθέσεων. Η τάση αυτή ενισχύεται όσο περνά ο καιρός και οι αποταμιεύσεις επιστρέφουν στα γκισέ μετά τις διαρροές που προκάλεσε η διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2012.

Το πλήρες άρθρο υπάρχει στην ιστοσελίδα : tovima.gr