Καλώς ήρθατε

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου. Εδώ θα βρείτε υλικό και πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά την οικονομική εκπαίδευση. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο.



Αναζήτηση

Ειδήσεις Google

enikos.gr - πρόσφατες καταχωρήσεις

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας



   Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού κι Αθλητισμού ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας. Το σχέδιο "Αθηνά" περιλαμβάνει 405 τμήματα, έναντι των 534 τμημάτων που υπήρχαν πριν το σχέδιο, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν καταργηθεί η συγχωνευτεί 129 τμήματα, αλλά και 5 ιδρύματα, τρία Α.Ε.Ι. και δύο Τ.Ε.Ι., ενώ σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία μέχρι την αποφοίτηση των εισαχθέντων το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013, θα τεθούν 26 τμήματα. 
   Σε σχέση με το περσινό μηχανογραφικό που περιλάμβανε 486 τμήματα, το μηχανογραφικό του 2013 θα περιλαμβάνει 76 λιγότερα και όχι 97, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ενώ εξαιτίας της μεταβατικότητας, οι μετακινήσεις φοιτητών θα περιοριστούν σε 2.500 αντί για 15.000, όπως με το αρχικό σχέδιο είχαν υπολογιστεί.
   
▶ Τμήματα AEI/TEI του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας κατανεμημένα ανά επιστημονικό πεδίο
▶ Τμήματα που τίθενται σε μεταβατικότητα

1 σχόλιο:

  1. Πολύ προχειροφτιαγμένο είναι. Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην παρούσα φάση από όσα υποτίθεται ότι πρέπει να λύσει. 2 χρόνια τώρα το συζητάνε για να καταλήξουν σε δουλειές του ποδαριού φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή